Black ♥ White
SMARTians 2011
Photobucket
Friday, 20 May 2011
exam? done! pmr? not yet =,='
assalamualaikum..

lama dh x update blog ni.. isk~

semua org busy. nk siapkan homework, aktiviti koko, study n ~~

minggu lps, exam mid year.. mmg sedap.. almost semua agk kelam kabut nk study.. huhu

fatien najwa plak pergi chess.. kalau x silap fatien masuk kelas hari khamis.. n terus je exam.. kesian fatien.. x sempat nk study.. huhu

exam pun dteruskan pd hari sabtu...


n isnin, ada hari guru... sambut kat dewan al-falah
mcm2 persembahan ade.. drama, melodrama, persembahan dr cikgu2, n kpop pun ade jugak.. ngehehehe

hari selasa cuti umum..

start hari rabu,, bermulalah perbincangan exam n result exam.. ramai y naik, ramai y turun.. huhu... ade y kata susah.. y senang,, tengah2 la..
n mcm biase, bm paling semua org geram sekali.. huhu.. science pun..ramai y down 2 subjek ni..
alamatnye kene studi gile2 (means superb lagi than sbelum ni) la lepas ni. ADEH!

malam sabtu, ade konsert amal from rumah ank yatim (x igt nme) kat dewan al-falah.. tiket paling murah rm 50 =,=''... tiket paling mhl rasenye rm200... kalau x silap la..

minggu dpn still sekolah.. then cuti mid year  utk 2 minggu..


and smalam, semua pengawas klas ni pergi lawatan.. abes syp.. budak laki tinggal akmal ali sorang je.. sbb y lain ade briged it.
then hari jumaat (hari ni), ustazah ada pesan, salin balik kertas ucapan (y ade latihan kat dlm) dr nombor 1-25, bhs arab n bhs mlayu, y dpt A salin 3 kali, yang dpt B 4 kali (kalau x silap)
next week ustazah nk.. :)

n cuti ni, minggu kedua hari rabu ade kelas sejarah.. dkt tmk.. klas 3J n 3A rasenye.. huhu

ok..
dh byk tulis maklumat.
assalamualaikum

selamat bercuti (seminggu lagi.. =,=')
Thursday, 28 April 2011
SMART Niaga 2011
Ha, SMART Niaga tahun ni memang best lah... Tahun ni gerai 3 Jujur dinamakan sebagai 'Jujurino De Italiano'

Tahun ni 3 Jujur menjual pelbagai makanan seperti Spring potato, Spagetti dan lain2. Yang paling laris kat gerai 3J ialah spring potato dengan spagetti. Memang terbaik... Di gerai 3J ramai yang memberi kerjasama sewaktu urusniaga dijalankan termasuklah dari pelajar kelas lain.. memang x di sangka2kan ada juga pelajar kelas lain secara sukaleranya membantu di gerai 3 jujur.

Hasil daripada jualan tersebut kami telah mendapat keuntungan yang agak memuaskan hati kami. Kami juga telah mendapat tempat ke-3 dalam pertandingan gerai paling untung. Hadiahnya sebuah hamper dan wang tunai bernilai RM50.

Disini kami pelajar kelas 3j ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada semua pihak yg terlibat dalam urusniaga di gerai kami semasa Hari Kokurikulum...

sekian...n_n
Thursday, 7 April 2011
5 in 1
wahwahwah!!!
April dh menjelang..
x lama lagi
pmr pun mendatang... hohoho

and utk bulan april pulak, terlalu byk aktiviti skolah.
sampaikan cikgu pun sibuk nk masuk kelas.

nk2 lagi y 23hb...
5 aktiviti in 1 day...
hebat2~~~

*smartniaga
*kem perdana
*karnival form 6
*anugerah apa ntah
*karnival votek

seperti y telah drancang, 3j ada masuk utk smartniaga...
so, sape2 y rajin2 dtg menjenguk blog y bersarang ni, please welcome to 3j's booth!
mcm2 ade...
nk list?
haha..
nnt2 la yee

apa2 pun, kene dtg~ :)


and utk camping plak, buat dkt skolah.
dgr citer, budak lelaki tidur dlm khemah (pdg) and budak prempuan dlm kelas... dgr citer je la
and ada 3 je pertandingan y dpertandingkan..

*memasak
*malam kebudayaan
*kawad kaki (utk taekwando, kene buat action :)  )

camping start petang jumaat, 3 ptg x silap.
than habis pukul 11 pagi hari sabtu kemudian, iaitu 23 hb tuu...
alang2 bila dh habis camping tu, ape lagi..

nnt serbu la smart niaga!~~

btw, hari jumaat (8 hb) ada runding cara..
sape2 y parent dia x dtg, akan dpanggil pengetua... (rasanyelah...)

apa2 pun, congrats kpd semua y dpt result best2!
y result kureng sikit, usaha tangga kejayaan...

:)
Saturday, 19 March 2011
Guru Pembimbing
Ha ...
terlupe somthing la ...

Di sini sye ingin memperknlkn guru2 yg membimbing kami utk mencapai 9A ...

Diketuai oleh



Puan Rohayu Azura bt Awang
( Sains )

Dan dibantu oleh



Pn Nornilawati bt Shahrudin
( Bahasa Melayu )



Pn Hashidah bt Haji Hashim
( Bahasa Inggeris )



Pn Anezah bt Othman
( Matematik )



Pn Rohidah bt Alias
( Sejarah )



En Mohd Nazri b Abdul Rahman 
( Geografi )



Pn Norliza bt Ibrahim
( Kemahiran Hidup - PK )


Pn Nur Hidayati bt Othman
( Kemahiran Hidup - KT )



Pn Herny Farhanna bt Adnan 
( Pendidikan Agama Islam )



Pn Nor Amirah bt Omar
( Bahasa Arab )

Di atas merupakn guru2 yg mengajar kami dlm 9 subjek utama yg tlh dinyatakn ...
Subjek2 lain tu tak yah tau la kn ...
HAHA

Sye hrp dgn bimbingn guru2 ini ...
Kami bdk2 3J akn mendpt straight A dlm pepriksaan kelak ...
Amin  :D
Monday, 14 March 2011
Exam
2 minggu sblm cuti ari tu ade exam ...
1B Term Examination ...
Exam ni takde la ssh sgt sbb ramai yg dpt straight A
Pastu mrkh oun rmai yg 90% lbey ...
Result full kitorg tak dpt agi ...
Mksd nye slip result tu tak dpt lg
Mybe naik cuti ni kot ...
Sbb klu tak silap ade Hari Permuafakatan Bestari ...
So tunggu la bkk skola nnti ...
Nk tau result ok ke tak ..
Nnti result nye akn diberi tau kemudian ...


Saturday, 12 March 2011
3 Jujur
Hurm ...
Ape yg bes sgt yg 3J ni ?
Bgus sgt ke 3J nie ?

Sye tak bley bg jwpn nye
Lu pikir la sendiri
HAHA

Jom kite kenali ahli2 3 Jujur
yg terdiri drpd 26 org

Lelaki

1. Ahmad Akmal
2. Mohd Adam
3. Muhammad Akmal
4. Muhammad Azfar
5. Muhammad Hafizuddin
6. Muhammad Mustaqim
7. Muhammad Syafiq

Perempuan

1. Aisyah
2. Amira Najiha
3. Farahziatul Roshidah
4. Fatien Najwa
5. Fatin Aqilah
6. Norhasyimah
7. Nurfariesha
8. Nur Athirah
9. Nur Izzatul Farahin
10. Nur Kamilia
11. Nur Liyana Husna
12. Nurul Afiqah
13. Nurul Nadhirah
14. Nurul Sarah
15. Puteri Nur Iman Fakhira
16. Qurratul Aini Nabihah
17. Siti Nabilah
18. Siti Sarah
19. Wan Nursyakirah


3 Jujur diketuai oleh

Muhammad Hafizuddin

dan dibantu oleh

Siti Nabilah